Maak kennis met Marleen Stoelwinder, een veelzijdige kunstenaar die bekend staat om haar grensverleggende werk als Illustrator, Grafisch Ontwerper en Conceptontwikkelaar. Met haar unieke gebruik van kleuren en haar streven naar perfectie weet Marleen het alledaagse op een verrassende manier te benaderen. Ze maakt gebruik van objecten en vormen op een onconventionele manier, waarbij ze de grens tussen herkenbaar en vernieuwend opzoekt. Haar collages en grafische elementen worden bij voorkeur met de hand gemaakt. Afgestudeerde van kunstacademie Minerva weet Marleen op deze manier beelden te creëren die een lust voor het oog zijn. Haar werk is tentoongesteld in steden als Luxemburg, Madrid en Amsterdam.

Marleen Stoelwinder (1985)

Collage Artist | Graphic Designer | Visual storyteller

Als ontwerper zorg ik ervoor dat jouw product of dienst succesvol wordt door middel van visuele communicatie. Daarbij denk ik conceptueel, durf ik te experimenteren en maak ik de commerciële vertaalslag. 

Ik kan je helpen met het ontwerpen van verschillende dingen, zoals visitekaartjes, geboortekaartjes, campagnebeelden en andere grafische en illustratieve uitingen. Wie ben jij als klant? Wat is jouw boodschap en wie is jouw doelgroep? En belangrijker nog, hoe bereik je die? Ik sta klaar om je te helpen, vanaf het begin van het concept tot aan de volledige realisatie. 

Op zoek naar unieke ideeën, die ik soms benader met een knipoog, altijd op zoek naar de balans tussen herkenbaarheid en verrassend. Structuur is belangrijk voor mij, ik hou ervan om dingen aan te pakken en verder te gaan waar anderen stoppen.

Ik sta altijd open voor samenwerkingen! Ben je nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan mijn publicaties en projecten hieronder of neem contact met mij op.

Collage Art

Collages, gemaakt met bestaand beeldmateriaal. Soms misleidend, maar altijd onverwachts. Met mijn collages wakker ik nieuwsgierigheid aan. In mijn werk speel ik met het normale en gebruik daarbij voorwerpen en vormen op een andere manier om zo een nieuw en onverwachts beeld te creëren.

Om de exclusiviteit te waarborgen, worden al mijn collages nauwkeurigheid met de hand gemaakt, gesigneerd en geleverd met een echtheidscertificaat. 

Altijd open voor samenwerkingen! Nieuwsgierig naar meer? Bekijk de publicaties en projecten hieronder of neem contact met mij op. 

Workshops

Wil je zelf experimenteren met beeld? Binnen een dagdeel leer ik je de basis en laat ik stap voor stap zien hoe je een collage maakt. Onder mijn begeleiding kom je tot de meest inspirerende resultaten.

Ik bied ook de mogelijkheid om een workshop op jouw school te organiseren. Leerlingen krijgen de kans om te experimenteren met beeld en hun eigen figuren tot leven te brengen!

Heb je vragen? Wil je een datum naar keuze of zelf een groep samenstellen? Neem vrijblijvend contact met me op.

P U B L I C A T I E S

2023 Leeuwarder Courant: Machiel, Erik en Marleen zijn zeer uiteenlopende kunstenaars, maar passen wel samen in 'Dada Extravaganza' in Drachten

2023: Leeuwarder Courant: Dada terug in Dr8888 is verlengd 

2023: de Moanne: Dada de Moanne bij de drukker 

2022: Leeuwarder Courant: 'Meisje met de tomaat', zo reageert Marleen Stoelwinder uit Leeuwarden op klimaatactie in Mauritshuis 

2022: Leeuwarder Courant: Marleen Stoelwinder maakt collages, met papier en lijm en schaar. Over grote onderwerpen, maar soms gewoon rauw en prikkelend. 

2022: Omroep Leeuwarden: Meer Vrouwen, meer podium

2021: Leeuwarder Courant: Ben zo terug: van sneuperij tot echte kunst in pop-upwinkel, om de creatieve sector te ontsluiten

2021: Omroep Leeuwarden: Kunst te koop tegen leegstand

2021: Omroep Leeuwarden: Escher op roze poster door de stad: 'Wat als hij een vrouw was geweest?"

2021: de Moanne: Etalage: patroanen trochbrekke 

2021: RondomVandaag: Is Leeuwarden klaar voor Marleen Stoelwinder?  

2021: Omrop Fryslân radio: Collage-kunstenaar Marleen Stoelwinder populair in paviljoen Obe 

2021: Omrop Fryslân tv: Collage kunstenaar Marleen Stoelwinder populair in Obe

2021: Leeuwarder Courant: Waarom jonge makers zichzelf in de etalage zetten, en Tresoar verbinding zoekt met popcultuur.

2021: Tresoar: Etalage, het zomerprogramma van Tresoar in Obe

2021: Arcadia:  Het zomer programma van Tresoar

2019: &C magazine  

2018: &C TV  

2017: Kunstpunt Groningen: Flattened Layers

E X P O S I T I E S

2023: Dada Extravaganza / Lawei Drachten

2023: EIN PARADIES FÜR DIE NEUE KUNST - Kurt Schwitters in Dr8888 / Museum Dr8888

2021: Etalage / Obe by Tresoar, Leeuwarden

2020: Collective art show Madrid / van Gogh art Gallery, Madrid 

2019: Luxembourg art fair / van Gogh art Gallery, Madrid

2018: das happening, Leeuwarden

2017: Flattened Layers / Galerie Noord, Groningen 

2015: Finals / Minerva Groningen

P R O J E C T E N   &   O P D R A C H T E N

2022 - heden: Tresoar - Projectleider, Creatief producent, Concepting

2022 - heden: de Moanne - redactie

2023: Rjocht of Unrjocht? - Projectleider, Creatief Producent, Concepting 

2022: Ongehoord! - Projectleider, Creatief Producent, Concepting

2021: Ben zo terug! - popup shop

2021: Tresoar - campagnebeeld 

2021: FFataal, meer vrouwen meer podium campagne

2021: Etalage - expo, makerspace, shop 

2015: Veilig Verkeer Nederland -  voorlichtings campagne

2014: BAQ - crowdfunding campagne 

W H O L E S A L E 

2022: Suus Geluk | 2022: Ankorstore | 2021: Green Up - I like vintage, Utrecht | 2020: pakje kunst, Amsterdam  | 2019: &C store, van Woustraat Amsterdam  |  2019: &C store, Lil' Amsterdam  | 2019: Artefaqt, Amsterdam 

E D U C A T I O N S

Bachelor Graphic Design (2015) // Academie Minerva, Groningen           

Reclame, Presentatie en Communicatie (2007) // Cibap, Zwolle